Kıbrıs İlim Üniversitesi 2018 Bahar Festivali gerçekleşti

”O SES TÜRKİYE ŞAMPİYONU KIBRISLI’NIN SANATÇISI LÜTFİYE ÖZİPEK,
KIBRIS İLİM ÜNİVERSİTESİ’NDE SEVENLERİNİ COŞTURDU”

Kıbrıs İlim Üniversitesi 2018 Bahar Festivali kapsamında “O Ses Türkiye Şampiyonu Kıbrıs’lı Sanatçımız Lütfiye Özipek ve Grup Frekans KİÜ Amfi Tiyatrosu’nda sahne aldılar.
Kıbrıs İlim Üniversitesi öğrencileri Girne’de saat 17:00’de grup olarak Kıbrıs müzikleri ile kortej yürüyüşü ile gerçekleştirerek ardından okul kampüsünde konserler ve dans gösterileri ile festival devam etti.

AÇILIŞ KONUŞMALARI ve PROTOKOL; Açılış konuşmalarını KİÜ Rektörü Ahmet Bülend Göksel ile Mütevelli Heyeti Başkanı Selman Arslanbaş yaparak öğrencilere ve Girne halkına yönelik yapılan festivalin ilk adımı olduğunu belirterek, bu tür sosyal etkinlikleri ve konserleri artırarak Girne’nin ve Üniversite öğrencilerinin sosyal yaşamına anlam katmaya devam edeceklerini belirttiler. Protokolde Eski Başbakan Yardımcısı ve Dış işleri Bakanı Politik Danışmanı, AASRC (American Academic and Scholary Research Center) Balkanlar, Orta Doğu ve Kafkasya Bölgesi Başkanı Ata Atun da katılım gösterdi.

KIBRIS’IN ŞAMPİYONU LÜTFİYE ÖZİPEK SEVENLERİNİ COŞTURDU;
Bu yıl O SES TÜRKİYE ses yarışmasında “Duyanlara Duymayanlara” şarkısını duygu yüklü sesi ile finale kalarak şampiyon olan Kıbrıs’lı sanatçı Lütfiye Özipek, Türkçe ve ingilizce şarkı performansları ile Kıbrıs İlim Üniversitesi’nde, hayranlarını coşturdu.

GRUP FREKANS KONSERİ İLE GENÇLER EĞLENDİ; Bahar festivali açılışının ardından, Kıbrıs’ın popüler müzik grubu Grup Frekans konseri ile başlayan festivalde sevenleri ile buluştu. Grup Frekans 2011 yılında Papatyalar isimli albümü ile uzun süre gündemde kalan ve 2017 yılında “Sahiden Unutulmuş” isimli albümünden sevilen parçalarını seslendirerek hayranlarını eğlendirdi.

KİÜ ÖĞRENCİLERİNDEN PERFORMANSLAR; Festivalde Kıbrıs İlim Üniversitesi öğrencilerinin de müzik ve dans performanslarının yer aldı. Okul öğrencisi Tizzer “Turn Up” isimli albüm çıkararak profoyonel müzik hayatına adım attı. Kendi albümünden şarkılar seslendirerek herkesi eğlendirdi. Yine üniversite öğrencilerinden Praise ve Glory Morakinyo kardeşler dansları ile Tizzer’e eşlik ettiler.