Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi; Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 2009 yılından itibaren. Dergi yılda dört defa Mart, Haziran, Eylül ve Aralık aylarında çevrimiçi (online) olarak ve farklı üniversitelerin öğretim üyelerinden oluşmuş danışmanlar kurulu bulunan ve sosyal bilimler alanında yayın yapan ulusal hakemli bilimsel bir yayındır.

Yayın dili Türkçe, İngilizce ve Almanca olan (MAKÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, Türkiye ve dünyada Sosyal Bilimler alanına katkıda bulunmayı amaçlayan özgün araştırma, deneme/derleme ve çevirilerin yayımlandığı bilimsel ve hakemli bir yayın olup uluslararası seviyede 2029 derginin kayıtlı olduğu Dergipark Akademik sitesine kayıtlıdır. MAKÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi; APA, Bibtex, MLA, Chicago, Rıs, Endnote, ISNAD indeks ve veritabanı tarafından taranmaktadır.

Kıbrıs Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Balyemez tarafından yazılan makalede, Birinci Dünya Savaşı’nın bitiren 30 Ekim 1918 tarihinde imzalanan Mondros Ateşkes Antlaşması’ndan Lozan Barış Antlaşması’nın imzalandığı 24 Temmuz 1923 tarihine kadar olan dönemde Kıbrıs’ta olan gelişmeler ile Kıbrıs Türk toplumunun bu gelişmeler karşısında gösterdikleri tepkiler ayrıntılı ve belgelere dayalı olarak tartışılmıştır.

Makale için Tıklayınız
Write a comment: