Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlatılan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş sürecinin başlangıcı olarak da kabul edilen Milli Mücadelenin 100. yılı bu sene Türkiye’de geniş kapsamlı olarak kutlanacaktır. Kıbrıs Türk gençlerinin, 100. yılı kutlanacak olan Milli Mücadele etkinliklerine katılabilmelerini sağlamak amacıyla  Üniversitemiz Kıbrıs Araştırmaları Merkezi tarafından geliştirilen “100 Yıl Önce Olduğu gibi: Türkiye ile Birlikte”  projenin programı aşağıdaki gibidir.

(1)        Ankara İntikal (18 Mayıs 2019)

(2)        Anıtkabir’deki etkinliklere katılım, Birinci ve İkinci Meclislerin gezilmesi, Anıtpark’ta yapılacak etkinliğe katılım (19 Mayıs 2019)

(3)        Sakarya Meydan Muharebesi Milli Parkının gezilmesi (20 Mayıs 2019)

(4)        KKTC’ye dönüş (21 Mayıs 2019)

(5) Etkinliğe katılacak olanların uçak bilet ücretleri TC Büyükelçiliği tarafindan,Ankara’daki barınma giderleri ise Belediye olanakları ile karşılanacaktır.

Katılım Koşulları

a.         KKTC vatandaşı ve 18 yaşından büyük olmak,

b.         Kıbrıs  Türk Mücadele tarihi, Milli Mücadele, Atatürk ve Kıbrıs Türk toplumu, Kıbrıs sorunu konularında en az 750 kelimeden oluşacak bir makalenin yazılması gerekmektedir. (Makalelerin mehmetbalyemez@csu.edu.tr adresine gönderilmesi )

c.         Makalenin altına daha önceden Ankara ve Anıtkabir’i görülüp görülmediği notunun düşülmesi gerekmektedir.

d.         Etkinliğe 15 ila 20 öğrenci katılması planlanmıştır.

e.          Etkinliğe katılacak olan öğrencilerin isimleri, 10 Mayıs 2019 tarihinde üniversite web sitesinden duyurulacaktır.

f.          Etkinliğe katılabilmek için herhangi bir sağlık probleminin olmaması gerekmektedir.