Tüm öğrencilerimizin Türkiye’de verilen HES Kodu gibi KKTC için HEALTHPASS kodu alması gerekmektedir.

Ayrıntılı bilgi için https://adapass.gov.ct.tr tıklayınız.

AŞILI KİŞİLER

Çift Doz

• Son aşı dozundan 14 gün geçmiş ise karantinasız giriş

Tek Doz

Aşısız kişiler ile aynı kurallar geçerli olacaktır.

• 5 gün karantina

AŞISIZ KİŞİLER

• 5 gün karantina

Genel Kurallar

AŞILI KİŞİ: Aşağıda belirtilen aşılar ile aşı programını tamamlamış ve son doz aşısı üzerinde 14 gün geçmiş kişidir.

• SINOVAC: 2 DOZ
  • BIONTECH: 2 DOZ
  • SINOPHARM: 2 DOZ
  • COMIRNATY (Pfizer/Biontech): 2 DOZ
  • VAXZEVRIA (Astrazeneca/Oxford): 2 DOZ
  • COVID-19 Vaccine Janssen / Johnson and Johnson: 1 DOZ
  • SPUTNIK V: 2 DOZ
  • MODERNA: 2 DOZ
  • Kişiler yukarıda belirtilen aşılardan iki dozunu farklı aşı ile olmaları halinde aşılı kişi olarak değerlendirilecektir.
  • Covid-19 hastalığını geçirmiş ve üzerinden 6 ay geçmiş kişilerin 1 doz aşı yaptırmaları halinde aşılı kişi olarak değerlendirilecektir.
  • Hastalığı geçirmiş kişi: Seyahat öncesi 30-180 gün arasında pozitif PCR testi sonucu ibraz etmesi. Bu kişiler aşılı kişi kapsamında değerlendirilecektir>
  • 18 yaş altı çocuklar aşılı ve yukarıdaki tanımda hastalığı geçirmiş ebeveynleri ile, gelmiş oldukları ülke kategorisine göre, belirtilen PCR test kuralları (6 yaşını doldurmuş çocuklar) doğrultusunda ülkeye giriş yapabileceklerdir.
  • Yolcular son 10 gün içinde ayak bastıkları/ bulundukları ülkeler arasında en yüksek risk grubundaki ülkeye göre değerlendirileceklerdir.

ÖNEMLİ NOT

KKTC’de adaya girişler konusunda güncel bilgileri lütfen KKTC Sağlık Bakanlığı’nın web sayfası

https://saglik.gov.ct.tr adresini kontrol ediniz.

Yapılan değişikliklerinden ve güncellemelerden Üniversitemiz sorumlu değildir.

Öğrencilerimizin güncel bilgileri takip etmesi gereklidir