Bankacılık ve Finans Anabilim Dalı

Kıbrıs İlim Üniversitesi Bankacılık ve Finans bölünü öğrencilerine alanında her biri uzman öğretim üyesi kadrosu ile lisans seviyesinde uluslararası standartlarda eğitim imkânı sunmaktadır. Programın eğitim dili İngilizce olup bu sayesinde uluslararası öğrencilerle bir arada eğitim imkânı oluşmaktadır.

Bankacılık ve Finans bölümünün temel misyonu özellikle bankacılık ve finans sektörlerinde ihtiyaç duyulan nitelikli, güncel bilgilere sahip, analitik düşünebilen, teknolojik imkanları kullanabilen, rasyonel kararları hızla pratiğe dönüştürebilen, etik değerlere bağlı finans uzmanı ile yeni nesil bankacılar yetiştirmektir.

Üniversitemiz ve fakültemiz tamamen öğrenci odaklı bir yaklaşımla eğitim ve öğretime önem vermektedir. Bankacılık ve finans bölümü öğrencileri özellikle küresel sermaye ve para piyasalarında yaşanabilecek her türlü senaryoya karşı almış olduğu eğitim neticesinde proaktif kararlar verebilmektedir. Fakültemizce öğrenim hayatları boyunca verilen eğitim ve projeler sayesinde öğrenciler takım çalışmasına yönlendirilmekle beraber aynı zamanda teorik bilgilere dayalı projelerin pratiğe dönüştürülmesi konusunda destek verilmektedir. Bankacılık ve Finans Lisans Programı’nın temel amacı; öğrencilerine bankacılık sektörü, döviz politikaları, temel muhasebe ve küresel finansal piyasalar olmak üzere çok iyi bir eğitim imkânı sunmaktır. Fakülte tarafından organize edilen paneller, konferanslar ve etkinlikler aracılığıyla bankacılık ve finans dünyasından önemli akademisyen ve iş insanları ile öğrencilerin bir araya gelerek iletişim ağları güçlendirilmektedir.

Bankacılık ve finans bölümünü başarıyla tamamlayıp mezun olan öğrenciler gerek kamu sektörü gerek uluslararası finans kuruluşları ve finans merkezlerinde önemli idari görevler üstlenebilmektedir. Mezun öğrencilerimiz bankacılık sektörü, borsa, muhasebe, sigortacılık, finans danışmanlığı ile uluslararası şirketlerde üst düzey yöneticilik pozisyonlarında kariyer yapabilecekleri gibi, lisansüstü eğitimlerine devam ederek öğretim üyeliği kadrolarında da görev alabileceklerdir.

Kıbrıs İlim Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Bankacılık ve Finans bölümü; güncel müfredat ve saygın akademik kadrosuyla mezunlarına iyi bir eğitim ve beceri kazandırarak bankacılık ve finans sektörünün getirdiği zorluklara ve dinamik yapıya hazır olacak şekilde hazırlamaktır.