Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi

Kıbrıs İlim Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, öğrencilere yaratıcı ve işlevsel mekanlar tasarlama becerisi kazandırmayı amaçlamaktadır. İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümü, mekanların estetik ve ergonomik gereksinimlerini karşılamak için iç mekan tasarımı, mobilya tasarımı, aydınlatma ve renk kullanımı gibi konuları ele almaktadır. Mimarlık bölümü ise, bina tasarımı, kentsel tasarım, peyzaj mimarisi ve yapı malzemeleri gibi alanlarda öğrencilere geniş bir bakış açısı sunmaktadır.

Fakültelerimizin asıl amacı, öğrencilere mimari ve tasarım prensiplerini öğretmek ve onları çağdaş mekanlar tasarlama sürecine hazırlamaktır. Bunu yaparken, öğrencilere teknik becerilerin yanı sıra eleştirel düşünme ve problem çözme yetenekleri kazandırmayı hedefliyoruz. Ayrıca, sürdürülebilirlik ve çevresel faktörlerin tasarım sürecinde önemini vurgulayarak, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakma misyonuyla hareket ediyoruz.

Öğrencilerimizin mezuniyet sonrası başarılı olmalarını sağlamak için, fakültelerimizde staj ve proje çalışmaları gibi pratik deneyimlerin yanı sıra, sektör profesyonelleri ile iş birliği içinde olacakları etkinlikler ve atölye çalışmaları düzenlemekteyiz. Bu şekilde, öğrencilerimiz hem teorik bilgilerini hem de pratik becerilerini geliştirerek, iç mimarlık, çevre tasarımı ve mimarlık alanlarında başarılı kariyerlere adım atmalarını sağlayacak donanıma sahip olmaktadır

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı ile Mimarlık Fakültesi mezunları, geniş bir iş yelpazesine sahiptir ve kentsel tasarım, iç mekan tasarımı, peyzaj mimarisi ve yapı planlama gibi alanlarda kariyer fırsatları bulabilirler. İç mimarlık ve çevre tasarımı mezunları, iç mekan tasarımcısı, dekoratör, peyzaj mimarı ve sürdürülebilir tasarım uzmanı gibi pozisyonlarda çalışabilirler. Mimarlık mezunları ise mimar, proje yöneticisi, kentsel tasarımcı ve restorasyon uzmanı gibi çeşitli alanlarda iş bulabilirler.

İş alanları arasında mimari firmalar, tasarım stüdyoları, inşaat şirketleri, kentsel planlama kuruluşları ve kamu sektörü yer almaktadır. Ayrıca, kendi işlerini kurma ve serbest meslek sahibi olma fırsatları da vardır. Başarılı bir kariyer için, mezunların yaratıcı düşünme yeteneklerine, teknik bilgiye ve tasarım becerilerine sahip olmaları önemlidir. Ayrıca, müşteri ihtiyaçlarını anlama, proje yönetimi ve iletişim becerileri gibi yetkinlikler de kritiktir.

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı ile Mimarlık Bölümleri, öğrencilere bu becerileri kazandırarak onları sektörün dinamik yapısına uyum sağlayabilecek şekilde donatır. Ayrıca, staj ve proje çalışmaları gibi pratik deneyimlerle öğrencilerin mezuniyet sonrası iş piyasasına hazırlanmalarını destekler. Bu doğrultuda, mezunlar başarılı bir şekilde tasarım projeleri geliştirebilir, çevresel ve toplumsal ihtiyaçları karşılayan yenilikçi çözümler sunabilir ve mimari ve çevresel estetiği birleştiren özgün ve etkileyici projelere imza atabilirler.

Programlar
Program Adı Fakülte Derecesi Eğitim Süresi Eğitim Dili
Mimarlık Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Lisans 4 Yıl İngilizce
İç Mimarlık Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Lisans 4 Yıl İngilizce