Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı

Programın amacı eğitim fakültelerinden mezun olmayan ancak öğretmenlik yapmak isteyen öğrencilere formasyon eğitimi vermektir. Program etkili öğretmenlik davranışları kazanmış, öğretim ilke ve yöntemlerini bilen, bunları öğrenciyi merkeze alan bir eğitim anlayışıyla uygulayabilen, öğrencileri öğrenmeye ve başarıya güdülemeyi bilen, disiplinlerarası yaklaşımı benimsemiş, vizyon sahibi, problem çözme yeteneğine sahip, sosyo kültürel farklılıklara saygılı, din, dil, görünüş veya bireysel özellikler nedeniyle bireyler arasında ayrımcılık yapmayan, bireysel, toplumsal değerlere saygılı öğretmen adayları yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Mezun olan öğretmen adaylarının yaşam boyu öğrenme ve gelişimin kendini gerçekleştirme sürecindeki yerini ve bu bağlamda bireysel ve toplumsal gelişim arasındaki bağı yorumlayabilen bireyler olarak yetişmesi amaçlanmaktadır.

Eğitim Bilimleri Bölümü, Pedagojik Formasyon Programından mezun olan KKTC uyruklu öğrenciler eğitim aldıkları alanlarla ilgili öğretmenlik yapabilmektedir.

Başvuru Tarihleri

03 Mayıs – 28 Mayıs tarihleri arasında adaylar başvurularını [email protected] email adresine gerçekleştirebilirler.

Hemen Başvurun.

Prof. Dr. Ömer ÜREDekan[email protected]